ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΥΔΡΕΥΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Αντλίες Θερμότητας
Pellet
Ξύλο
Ηλεκτρική Θέρμανση
Φωτοβολταϊκά
Δραστηριότητες / Επεξεργασία νερού

 

Φίλτρανση νερού

Το νερό  καθαρίζει το ανθρώπινο σώμα από άχρηστες ουσίες, επομένως η ποιότητά του παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.  Με τον όρο φίλτρανση εννοούμε τη διεργασία κατά την οποία απομακρύνουμε από το νερό  τα αιωρούμενα σωματίδια, τα βαρέα μέταλλα ( σίδηρο, αρσενικό, μόλυβδο ) και τις δυσάρεστες οσμές.
 Το καθαρό πόσιμο νερό είναι απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας. Η κατανάλωση μολυσμένου νερού μπορεί να αποβεί μοιραία για τον ανθρώπινο οργανισμό. Ασθένειες όπως η διάρροια, ο τύφος, η δυσεντερία και η ηπατίτιδα μπορεί να οφείλονται σε μολυσμένο νερό από βακτηρίδια και παθογόνους μικροοργανισμούς. Η μακροχρόνια κατανάλωση νερού που περιέχει επικίνδυνες ή τοξικές ουσίες οδηγεί σε σοβαρές βλάβες  της υγείας ή σε καρκίνο.
Ο σημαντικότερος οργανισμός, που πιστοποιεί τα συστήματα κατεργασίας νερού είναι ο N.S.F. International, ο οποίος ιδρύθηκε στις Η.Π.Α. και είναι ένας ανεξάρτητος, μη κρατικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που έχει παγκόσμια δραστηριότητα και αποδοχή.

 

Οι κυριότερες μεθοδοι επεξεργασίας του νερού είναι

  • Ο ενεργός άνθρακας
  • Η αντίστροφη όσμωση
  • Η υπεριώδης ακτινοβολία (λάμπα UV)
  • Η οζόνωση
  • Η απόσταξη
  • Η απολύμανση

 

 

Αποσκλήρυνση Νερού

Το νερό στις περισσότερες περιοχές της Ελλαδας είναι «σκληρό»  περιέχει δηλαδή υψηλές συγκεντρώσεις ασβεστίου και μαγνησίου. Το σκληρό νερό δημιουργεί επικαθίσεις αλάτων στα θερμικά δίκτυα (θερμοσίφωνες, και αντιστάσεις). Αφήνει άλατα στα είδη οικιακής χρήσης και είδη υγιεινής. Σε όλα αυτά τα προβλήματα δίνουν λύση οι αποσκληρυντές νερού.

epexergasia_nerou2

 

 

Αποσκληρυντές  ανταλλαγής ιόντων
Οι αποσκληρυντές αυτού του τύπου αφαιρούν από το νερό το ασβέστιο και το μαγνήσιο και το αντικαθιστούν με
νάτριο.
Προσθέτοντας στο νερό νάτριο, μπορεί μετά την αποσκλήρυνσή του να είναι εκτός ορίων  ως προς την περιεκτικότητα σε νάτριο. Στα άτομα που για λόγους υγείας (π.χ. υψηλή πίεση) πρέπει να προσέχουν τη δίαιτά τους ως προς το νάτριο, η συγκεκριμένη επιλογή αποσκλήρυνσης του νερού είναι απαγορευτική.

 

 

epexergasia_nerou3Συσκευές  ηλεκτρομαγνητικού πεδίου
Οι συσκευές αυτές εφαρμόζουν ένα ισχυρό ηλεκτρομαγνητικό πεδίο στο νερό  με αποτέλεσμα να εμποδίζουν στο ασβέστιο και το μαγνήσιο να δημιουργήσουν  επικαθίσεις.
 Δεν επηρεάζουν τη χημική σύσταση του νερού και έχουν χαμηλό κόστος αρχικής εγκατάστασης και χαμηλό κόστος λειτουργίας.

 

 

 

 

Πρόγνωση Καιρού!
Οι προγνώσεις καιρού παρέχονται απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Μελέτη ΕΜΠ
Μελέτη ΕΜΠ
Πρωτοβουλία για το παιδί
Πρωτοβουλία για το παιδί - Σύλλογος Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας