ΘΕΡΜΑΝΣΗ - ΥΔΡΕΥΣΗ - ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Αντλίες Θερμότητας
Pellet
Ξύλο
Ηλεκτρική Θέρμανση
Φωτοβολταϊκά
Δραστηριότητες / Κλιματισμός

 

Ο κλιματισμός είναι μια από τις σημαντικότερες δραστηριότητες της εταιρεία μας. Αντιπροσωπεύουμε στην Βέροια την HITACHI –ABB

Ο κύριος προσανατολισμός μας είναι τα ημικεντρικά και κεντρικά συστήματα τα οποία αφορούν εγκαταστάσεις σε καταστήματα και βιοτεχνίες. Τελευταία όμως αυτά βρίσκουν εφαρμογή και στις νέες κατοικίες.

 

 

Συστήματα κλιματισμού VRF-VRV

Η τεχνολογία VRF- VRV αναπτύχθηκε για να αντιμετωπισθούν οι απαιτήσεις των όλο και πιο πολύπλοκων εφαρμογών κλιματισμού. VRV (variable refrigerant volume) και VRF (variable refrigerant flow)

Είναι ονομασίες που αναφέρονται στην ίδια τεχνολογία ανάλογα με τον κατασκευαστή του συστήματος.

Μια εγκατάσταση θέρμανσης ‐ ψύξης  χώρων με VRV‐VRF  αποτελείται  από :


  • Eξωτερική μονάδα (αντλία θερμότητας) με συμπιεστή inverter
  • Εσωτερικές μονάδες (τοίχου, κασέτα, οροφής κρυφού τύπου ….)
  • Δίκτυο σωληνώσεων χαλκού ψυκτικού μέσου
  • Δίκτυο απορροής των συμπυκνωμάτωνΤα αισθητήρια των εσωτερικών μονάδων του συστήματος ανιχνεύουν τη θερμοκρασία των χώρων και την μεταφέρουν στο σύστημα  ελέγχου της εξωτερικής μονάδας, που με τη σειρά του επιλέγει την κατάλληλη συχνότητα λειτουργίας του συμπιεστή της αντλίας θερμότητας.

Mε αυτόν τον τρόπο μεταβάλλεται  η  ψυκτική και η θερμική απόδοση της αντλίας θερμότητας ανάλογα με τα φορτία του χώρου.

Η μονάδα λειτουργεί σε υψηλές συχνότητες (πολλές στροφές συμπιεστή)  όταν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ θερμοκρασίας χώρου και επιθυμητής και σε χαμηλές συχνότητες (λίγες στροφές συμπιεστή) όταν αυτή η διαφορά θερμοκρασίας είναι μικρή.


 

 

 

 

Πρόγνωση Καιρού!
Οι προγνώσεις καιρού παρέχονται απο το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Μελέτη ΕΜΠ
Μελέτη ΕΜΠ
Πρωτοβουλία για το παιδί
Πρωτοβουλία για το παιδί - Σύλλογος Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας